pondělí 22. července 2019

Mo Hayder - Ostrov sviní

19-31-812
Originál: Pig Island
Vydáno: 2007 (2005)
Obsah:
Novinář Joe Oakes je rodilý skeptik. Píše pro časopis, který se zaměřuje na odhalování scestných teorií o paranormálních jevech. Pokaždé se mu podařilo nalézt racionální vysvětlení. Pak ho ale šéfredaktor vyslal na odlehlý skotský ostrov...
Na kousku pevniny zvaném Ostrov sviní žije podivná komunita lidí, stádo divokých prasat - a údajně i samotný ďábel. Jeho přítomnost má dokladovat i nekvalitní videozáznam, na němž je zachycena jakási podivná bytost, napůl člověk, napůl stvůra. Přízračná atmosféra ostrova i naprostá izolace pozvolna nahlodávají Oakesovu někdejší jistotu, že i tentokrát ze všeho vyjde jako neohrožený novinář, který odhalil další rafinovaný podvod.
Namísto toho se Oakes ocitá na území temnějším a nebezpečnějším, než dokázaly pojmout jeho nejfantastičtější představy. Vyzbrojen kamerou a posledními zbytky odvahy se vydává na protilehlou stranu ostrova, ač ho před tím členové komunity zrazují. Jakmile se přiblíží k hranici tvořené prasečími lebkami, rozpoutá sled krvavých událostí, které neodvratitelně směřují k závěrečnému katastrofickému střetu.

Skóre: 7/10


Žádné komentáře: